Go Back

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 450 g rødkål
  • 4 spsk æbleeddike
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nelliker
  • 1 dl vand
  • 1 spsk brun farin
  • 3 spsk ribs gele eller kraftig solbærsaft

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade på rødkålen, og snit den derefter i helt tynde strimler. De tynde skiver kål skærer du igen i mindre stykker på den anden led.
  • Smelt smørret i gryde, og svitskålen kålen ved en middel varme, indtil den falder sammen.
  • Tilsæt så æbleeddike og salt, og lad det sautere videre ved en middel varme
  • Tilsæt stødt nelliker, vand, brun farin og ribsgele/solbærsaft, og rør det rundt. Lad det simre under låg i ca 45 minutter. Husk at rører rundt en gang i mellem
  • Til sidst smager du rødkålen til med salt, ribsgele og sukker.